MeetDenmark logo
Praktisk guide

Ny guide til plantebaserede madoplevelser

Foto: Plantebaseret Videnscenter

Hvordan kan køkken- og serveringspersonale producere og præsentere plantebaseret mad, så gæsterne vælger det naturligt? Svaret ligger bl.a. i nudging. Det har MeetDenmark og Plantebaseret Videnscenter udgivet en guide om.

Guiden indeholder gode råd og tips til, hvordan man konkret kan arbejde med plantebaserede proteiner og smage og hvordan man "nudger" gæsterne til selv at tage de klimavenlige valg.

Praktisk guide til plantebaserede madoplevelser

Her er et par indsigter fra guiden:

  • Jo mere kød man erstatter med planter – jo mere kan det måles på CO2-regnskabet
  • Plantebaseret mad – er en ny måde at tænke på planter i køkkenet. Det handler ikke længere om ”vegetarmad til vegetarer”, men om at lade plantebaseret mad fylde mere i alle retter og for alle.
  • Hvis man gør de plantebaserede retter til standarden på menuen, vil mange flere gæster også blive med det som standardvalg.
  • Man kan sagtens blive mæt af planteproteiner og tilfredsstille både smage og sanser

Guiden er en del af projektet Nudging til grønne valg: Plantebaserede madoplevelser til møder og konferencer

Projektet er et samarbejde mellem MeetDenmark og Plantebaseret Videnscenter, og er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.