
Den danske legacy-indsats
Internationale kongresser rummer et stort potentiale for at skabe varig værdi for både erhvervsliv og samfund. I Danmark har MeetDenmark og de danske kongresdestinationer arbejdet målrettet med at omsætte kongresser til bredere erhvervs- og samfundsmæssige gevinster.
MeetDenmark og de danske kongresdestinationer har igennem en årrække arbejdet med bredere erhvervs- og samfundsmæssig værdiskabelse ifm. danske kongresværtskaber. Gennem test ifm. en lang række internationale kongresser, der er blevet afholdt i Danmark, er oparbejdet stor viden som efterfølgende er oversat til konkrete processer og værktøjer.
MeetDenmarks Legacy-arbejde er gennemført med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Erhvervsministeriet. Og sammen med etableringen af Copenhagen Legacy Lab i regi af Wonderful Copenhagen har det gjort Danmark internationalt anerkendt som en førende destination ift. en systematisk og strategisk indsats for værdimaksimering af kongresværtskaber.
Men etablering af en national eller lokal systematisk og mere permanent legacy-indsats er en ressourcekrævende udfordring. Og mange andre destinationer verden over har også fået øjnene op for potentialet. MeetDenmark arbejder derfor for at styrke kendskabet til og forståelsen for potentialet herhjemme – bl.a. hos myndigheder og danske klyngeorganisationer/styrkepositioner, der er blandt de aktører, som kan få stor nytte og effekt ved bedre at udnytte de mange videnskongresser, som de danske destinationer og universiteter vinder til landet. Der er ligeledes behov for at kigge nærmere på, hvordan møder og messer også kan skabe en varig og bredere erhvervs- og samfundsmæssig værdi på de destinationer, hvor de afholdes.
For at skabe et mere konkret billede af hvad legacy egentlig er, er i boksen nedenfor skitseret et idealiseret legacy-scenarium. Men du kan også finde helt konkrete cases fra København på Copenhagen Legacy Labs hjemmeside.
Legacy-scenarium
Vision: En stor international kræftkongres vindes til Danmark. En gruppe danske virksomheder, der udvikler og sælger produkter, som bruges til behandling af kræftpatienter, ønsker at benytte kongressens besøg til at styrke deres internationale netværk og samarbejder om produktudvikling. En patientorganisation ønsker at anvende kongressens besøg til at skabe offentlig opmærksomhed omkring mulighederne i en ny behandlingsform. Og en offentlig myndighed vil benytte lejligheden til at styrke succesraten i dansk kræftbehandling gennem udvikling og tilpasning af politikker, metoder og regler.
Mål og aktiviteter: Den danske destination (kongresbureauet), hvor kongressen skal afholdes, identificerer og samler relevante danske aktører og den internationale forening bag kongressen. Sammen udvikles, på baggrund af den overordnede vision, fælles mål og konkrete aktiviteter til før, under og efter kongressen. De danske virksomheder, der producerer kræftbehandlingsløsninger, vælger at arrangere nogle virksomhedsbesøg og sociale arrangementer for talenter og kongressens VIPs. Patientorganisationen og den offentlige myndighed går sammen og arrangerer en udstilling i det offentlige rum samt workshops mellem udvalgte delegerede internationale forskere og danske organisationer, embedsmænd og politikere.
Outcome og Legacy: I tiden efter kongressen igangsætter to af de involverede danske virksomheder et samarbejde med en række forskere fra et amerikansk universitet, på baggrund af en dialog der startede på et af de arrangerede virksomhedsbesøg. Tre af de Ph.d.-studerende, der deltog i VIP-arrangementet, takker ja til job hos nogle af de deltagende danske virksomheder. Patientorganisationen har igangsat en offentlig debat på baggrund af de artikler, som en landsdækkende avis kørte under kongressen. Sidst, men ikke mindst, har den offentlige myndighed på baggrund af ny viden fra de gennemførte workshops igangsat et arbejde med at opdatere relevante regelsæt og planlægger også en informationskampagne målrettet behandlere på de danske sygehuse.