Kalder alle aktører med oplevelsesidéer til Københavns uderum
Vil I skabe en vinteroplevelse i et af Københavns uderum? Kan I udnytte jeres arealer og byen på en måde, der omfavner lokale som turister? Kan jeres oplevelse kobles sammen med andre på tværs af byen? Så søg om deltagelse i Outdoor Copenhagens udviklings- og testforløb.
Outdoor Copenhagen arbejder for at udvikle den urbane del af hovedstaden som en outdoor-destination, og vi har brug for hjælp til at teste en række løsninger. Vi søger derfor 3-5 stærke projektidéer, der giver borgere og besøgende nye muligheder og oplevelser i byens uderum.
Indtil 12. november kan man som organisation ansøge om at deltage i projektet Outdoor Copenhagen, et projekt sat i søen grundet COVID-19 og den stigende interesse fra lokale og besøgende for byens udendørsoplevelser.
Vi tilbyder et koncentreret forløb for organisationer, der har lyst til at eksperimentere og teste deres udendørspotentiale.
Hvad får I?
- Et udviklings- og testbudget på op til 100.000 kr.
- 2x 4 timers faciliteret sparring med et kompetent panel
- Kommunikation af projekt(er) gennem Wonderful Copenhagen
- Deltagelse i udvikling af et forum, der understøtter Københavnske aktører i udvikling af hovedstadens udeoplevelser
Hvem er I?
I er en kulturudbyder, kulturaktør, virksomhed, forening eller organisation, der til daglig skaber oplevelser for lokale og besøgende i København. I skal kunne afsætte tid de kommende måneder til at arbejde med jeres projekt, have kompetencer og ressourcer til at udvikle og afvikle et pilotprojekt ift. jeres idé, have et dansk CVR-nummer og leve op til statsstøttereglerne om ikke at have modtaget mere end 200.000 € i offentlig støtte inden for de seneste 3 regnskabsår.
Løsningen
Vi har lavet en række analyser der viser, at udeoplevelser er en trend som COVID-19 har givet et ekstra boost. De viser også, at lokale og besøgende i højere grad efterspørger de samme oplevelser. Det kombineret med, at flere oplevelsesaktører i København gerne vil udvikle oplevelser i vintersæsonen gør, at vi leder efter projektidéer til gode udeoplevelser i vintersæsonen, der på kort tid kan skabes og testes af.
Få mere inspiration fra analyserne her.
Vi tolker udeoplevelser bredt og kan se flere forskellige tilgange men overrask os gerne!
Jeres projektidé kan være fx en ny oplevelse i et uderum udpeget af jer, en aktivitet, der kan skabe større værdi for et eksisterende projekt, en kombination af flere aktørers oplevelser eller noget helt fjerde.
Vi har brug for aktører, der viser os stedet og fortæller, hvorfor det er relevant og hvorfor lige netop deres uderum og oplevelse er vigtig at udvikle.
Kriterier for udvælgelse
Ud fra analyserne har Wonderful Copenhagen valgt følgende kriterier, der skal være opfyldt:
- Oplevelsen skal primært foregå i Københavns uderum
- Udeoplevelsen skal henvende sig til lokale men have potentiale for byens besøgende
- Oplevelsen skal foregå i vintersæsonen (november 2021 - marts 2022)
Ideer vil også blive vurderet på:
- Medvirker oplevelsen til en bæredygtig udvikling af København
- Er der et potentiale for at oplevelsen kan leve videre efter projektet
- Oplevelsen skal gerne involvere andre aktører og/eller have potentiale for samarbejde med en eller flere andre aktører
Sådan ansøger du
Ansøg ved at sende en mail til Pernille Sander på psa@woco.dk. Beskriv kort oplevelsen, og hvordan den forholder sig til de nævnte kriterier:
- Hvor foregår oplevelsen?
- Hvordan involverer den lokale og byens øvrige gæster?
- Hvornår foregår oplevelsen?
- Hvordan medvirker oplevelsen til en bæredygtig by?
- Muligheder for inddragelse af flere aktører?
- Overordnet tidsplan for eksperiment
Ansøgningsfrist 12. november – bemærk, der er løbende optag.
Hvem er vi?
Outdoor Copenhagen skal udvikle den urbane del af hovedstaden som en outdoor-destination, hvor borgere, turister, erhvervsdrivende og kulturinstitutioner i højere grad skal kunne benytte byens uderum. Projektet gennemføres af Wonderful Copenhagen som en del af den fælles genopretningsplan for turismen i hovedstaden, Comeback Copenhagen og er støttet af Københavns Kommune og Erhvervsministeriet.
Vigtige datoer
Foreløbigt program
- 17. november kl. 9-13 / Udvikling, sparring og feedback på idé/projekt af facilitator og ekspertpanel i fællesskab med andre deltagende projekter
- 24. november / mulighed for individuel opfølgning på Teams
- 1. december kl. 9-13 / Opfølgning, sparring og feedback i fællesskab med andre deltagende projekter
- 1. – 10. december / Individuelle 1:1 møder med fokus på next step
- Januar-februar 2022 / Aktør afvikler/afprøver pilot på projektet
Det vil sige, at jeres oplevelse skal skabes og færdigudvikles i november og december, mens selve afviklingen kan foregå i januar og februar.
Senior Manager