Hovedstadens korps af globale goodwill-ambassadører runder 25 år
Goodwill-ambassadørerne har hjulpet med alt fra tiltrække virksomheder og kongresser hovedstaden til at gøre det muligt at udstille et tyrannosaurus rex skellet.
53 udenlandsdanskere fordelt i 22 lande holder i en travl hverdag et ekstra øje åbent for nye muligheder for at promovere hjemlandet ude i verden. Som medlem af Copenhagen Goodwill Ambassadors gør de travle danske erhvervs- og organisationsfolk ude i verden en ekstra og frivillig indsats for at åbne nye døre, skabe nye muligheder og inddrager deres internationale netværk for at promovere København – og resten af Danmark – ude i verden.
Og det har de gjort i 25 år. Og jubilæet markeres i disse dage, hvor goodwill-ambassadørernes årlige møde i København finder sted, og hvor de bliver opdateret på, hvilke nye projekter og dagsordener, de kan bidrage til.
Med til at etablere korpset i 1996 var Jens Kramer Mikkelsen, der gennem årene har været tæt knyttet til korpset og i dag sidder som bestyrelsesformand for Copenhagen Goodwill Ambassadors:
”Omverdenens syn på København har ændret sig markant i løbet af de 25 år korpset af goodwill-ambassadører har eksisteret, og det har været et privilegie for os at være med til at skabe opmærksom om Danmarks hovedstad og hjælpe med at åbne døre for danske interesser i udlandet. Københavns enestående internationale succes handler om vores evne til at samarbejde med udlandet, og her bidrager goodwill-ambassadørerne med internationale erfaringer og netværk, som vi har stillet til rådighed og brugt til at skabe værdi for Danmark,” siger Jens Kramer Mikkelsen.
Over 800 bidrag gennem årene
Goodwill-ambassadørerne har gennem årene været involveret i mere end 800 aktiviteter, som på forskellig vis har ydet et internationalt bidrag til Danmarks hovedstad.
Goodwill-ambassadørerne har igennem årene åbnet døre og bidraget til en lang række af resultater, bl.a. bidraget til etablering af søsterby-samarbejdet mellem København og kinesiske Chengdu, lavet lobbyarbejde i forbindelse med tiltrækning af flere kongresser, bl.a. C40 Mayors Summit, verdenskongressen for arkitektur UIA i 2023 og kongressen IATP2020. Det var også en goodwill-ambassadør, Waldemar Schmidt, der trak i trådene, så det 12 meter lange skelet af en t-rex dinosaur kom til Danmark og blev udstillet på Statens Naturhistoriske Museum i København.
Og så har goodwill-ambassadører Niels Christian Nielsen, der bor i Berkeley, USA, spillet en stor og aktiv rolle i forhold til, at virksomheden Wikifactory i år har annonceret, at virksomheden har valgt at flytte fra Hongkong til København. Og på initiativ fra bl.a. goodwill-ambassadør Lars Himmer, der senest har været bosat i Irland og Rusland, er der skabt en almennyttig forening, DANIAS, med fokus på at styrke samarbejdet til og mellem globale danskere og dermed skabe muligheder for øget økonomisk vækst i Danmark.
Åbner nye døre rundt i verden
Korpset af goodwill-ambassadører spænder bredt, og indsatsen favner fra eksponering og kulturliv til tiltrækning af erhvervsmuligheder og internationale virksomheder.
”Det er helt unikt og meget værdifuldt at have adgang til helt korps af engagerede mennesker med store og betydningsfulde netværk rundt omkring i verden. De bringer sig selv generøst i spil for at åbne døre, trække i de rigtige tråde og bane vejen for nye muligheder – alt sammen for at hjælpe og promovere Danmarks hovedstad. Det har vi i turismesammenhæng fået stor gavn af gennem tiden, både i form af nye brandingmuligheder, nye oplevelser, nye internationale samarbejder og lobbyindsats i forbindelse med tiltrækning af fx nye kongresser eller sportevents. Så vi vil gerne ønske tillykke med jubilæet og sige en stor tak for indsatsen gennem årene,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør, Wonderful Copenhagen.
”At kunne trække på et kompetent netværk af danskere i hele verden har stor betydning for arbejdet i Copenhagen Capacity. Vi er jo sat i verden for at promovere København og hele Østdanmark som stedet at drive forretning og søge karriere. Om det så gælder tiltrækning af virksomheder og investeringer eller kvalificeret arbejdskraft, så drager vi nytte af vores Goodwill Ambassadørers netværk og villighed til at hjælpe, til gavn for deres hjemland og -hovedstad,” siger Asbjørn Overgaard Christiansen, adm. direktør i Copenhagen Capacity.
Klædt på til opgaven
Korpset af goodwill-ambassadører får løbende nye profiler ombord, og besøger årligt København. Her hører de om aktuelle indsatser, der er vigtige for hovedstaden og bliver klædt på med ny viden, så de kan understøtte byens internationale fokus.
Dette års to dages program for 23. og 24. august byder på en række oplæg op erhvervslivet og turismen i København. Herudover er der oplæg fra præsidenten for Nordisk Råd, Bertel Haarder, og stadsarkitekten, Camilla van Deurs fortæller om nye bygninger og indsatser, der peger frem mod, at København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023. Endeligt byder dette års program på et særskilt fokus på shipping med besøg hos Danske Rederier.
Kort over hvor i verden der er goodwill-ambassadører: https://gwa.copcap.com/whereweare