Wonderful Copenhagen sætter fokus på tryghed i kulturoplevelsen
Med et nyt webinar, der sætter fokus på tryghed i kulturoplevelsen vil Wonderful Copenhagen inspirere kulturinstitutioner til at finde løsninger, der gør de besøgende trygge.
Hvordan sikrer man en tryg kulturoplevelse under COVID-19? Det spørgsmål stillede Wonderful Copenhagen skarpt på under et webinar, der nu ligger tilgængeligt.
Som en del af webinaret delte Statens Naturhistoriske Museum, Rosenborg Slot og Odense Teater indblik i deres forskellige tiltag for at skabe tryghed i oplevelsen for deres gæster.
Herudover delte sikkerhedschef for Roskilde Festival, Morten Therkildsen, sine råd og guider til de bedste løsninger inden for indretning, gæsteflow, tryghedsværter – og krisehåndtering.
Morten Therkildsens 5 konkrete anbefalinger, som bliver i udfoldet i videoen:
- Brug DIM-ICE modellen
En model I kan bruge ift. planlægning. Sæt fokus på design, information og management. Både ved gæsters ankomst, når de bevæger sig rundt og når de forlader stedet. - Tænk ud af rammen
Lad jer ikke begrænse af jeres fysiske rammer. Overvej om I bør flytte rundt på nogle ting eller gøre noget anderledes. F.eks. flytte butikken, som Rosenborg Slot fortæller om i casefilmen. - Træn jeres værter
Det er vigtigt at klæde jeres ansatte på til den udfordring, de står over for. Jeres personale er lige så bekymrede som alle andre i samfundet. Uddan dem, fokuser på dem og vis omsorg for dem. - Tænk fremad
Myndighederne arbejder med få elementer, som I skal forberede jer på: afstand, lukketider, mundbind og håndsprit – og vask. Lav en plan, indkøb mundbind og forbered instrukser, så I ved hvad I gør, når I bliver pålagt restriktioner inden for disse områder. - Lav en liste over top 3 udfordringer
Det kan f.eks. være, at der ikke kommer nogen gæster. Listen skal indeholde din bekymring, hvad du vil gøre ved det, og en beskrivelse af hvordan du implementerer din løsning.
Se webinar om tryghed i oplevelsen
Webinaret er afholdt i regi af Kickstart Kulturturismen. Projektet eksekveres i regi af Dansk Storbyturisme, som har sekretariat i Wonderful Copenhagen.
Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og gennemføres i samarbejde med VisitAarhus, VisitAalborg, Destination Fyn, Københavns Kommune og Helsingør Kommune.