National Geographic hylder København på listen “Best of the World”
København anderkendes for sine bæredygtige løsninger og er blandt National Geographics 25 udvalgte til den eftertragtede liste ”Best of the World 2021.”
Københavns busser bliver elektriske, Copenhill leverer både strøm og store oplevelser, og så cykler 60 procent af københavnerne, når de skal rundt i byen. Det er nogle af de grunde, som National Geographic nævner for deres valg af København som bæredygtighedsstjerne på listen over ”Best of the World 2021.”
Det ikoniske magasin sætter med denne liste fokus på særligt inspirerende destinationer, der vil definere fremtiden og inspirere læsere til at drømme nu og rejse senere.
National Geographic havde for nyligt mulighed for selv at vurdere København, da Visit Denmark og Wonderful Copenhagen i samarbejde arrangerede et pressebesøg, der resulterede i artiklen Carbon-free Copenhagen: how the Danish capital is setting a green standard for cities worldwide, som udkom i marts og er et af mange pressebesøg med fokus på Københavns grønne løsninger.
”Bæredygtighed er en helt central del af Wonderful Copenhagens arbejde med international eksponering, og det er meget glædeligt, at byen får denne anerkendelse og synlighed i en tid, hvor byens turismeerhverv lider,” siger Tine Kastrup-Misir, kommunikations- og marketingdirektør, Wonderful Copenhagen.
Wonderful Copenhagen har et særskilt fokus bæredygtighed og på at dele Københavns grønne løsninger og ambitioner med verden. En indsats der er i tråd med byens målsætning om at blive den første CO2-neutral hovedstad i 2025.
Ifølge National Geographic tilbyder listen “Best of the World 2021” en optimistisk rejse ud til næste års vigtigste destinationer og mest inspirerende historier fordelt på fem kategorier: bæredygtighed, natur, kultur, eventyr og familie.
Det er langt fra første gang, at København modtager international anerkendelse. Således var hovedstaden sidste år Lonely Planets Best of Travel, og hovedstaden modtager jævnligt udmærkelser inden for ikke mindst bæredygtighed, gastronomi og liveability.
Se listen her