Frederik VI's Hotel har i over 195 år fungeret som hotel og konferencecenter, og har en lang tradition for at skabe mindeværdige oplevelser for deres gæster. Hotellets stræben efter at gøre en positiv forskel rækker også ud over dets gæster og langt ud i værdikæden.
Med miljøvenlige initiativer, økologiske tiltag i køkkenet, medarbejdertrivsel og samfundsengagement afspejler miljøcertificeringer som Green Key og Det Økologiske Spisemærke i bronze, hotellets dedikation til arbejdet med bæredygtighed og ansvarlig drift.
Som en naturlig del af hotellets arbejde med grøn omstilling og fokus på løbende at skabe positive forandring for både miljø og mennesker, bestræber Frederik VI's Hotel sig på at minimere hotellets ressource- og energiforbrug.
Ledelsen på hotellet har valgt at se nærmere på samarbejdet med mindre, lokale leverandører for at skabe flere grønne initiativer på tværs af værdikæden. Et potentiale, der blev tydeligt ved at kortlægge den nære værdikæde af leverandører, samarbejdspartnere, hotellets værditilbud, og kundesegmenter.
Styrket samarbejde og recirkulering af produkter
Samarbejdet med de mindre, lokale leverandører har båret frugt i form af et mindre økosystem. Gennem vidensdeling og kontakt mellem leverandører har Frederik VI's Hotel været bindeleddet mellem en kaffeleverandør og leverandøren af svampe og krydderier, som dyrkes på kaffegrums.
Hurtigt så Frederik VI's Hotel også et potentiale i at styrke samarbejdet yderligere med kaffeleverandøren og arbejde med genbrugelig emballage til leveringen af hele kaffebønner.
På den måde kan hotellet både reducere affaldsmængderne, da engangsemballagen bliver skiftet ud med genbrugsemballage og minimere omkostningerne for emballagen hos den mindre leverandør.